dimarts, 4 d’octubre del 2022

Johnny's bridge 2021 (i 3)

 L'endemà, dissabte, ja estàvem els quatre junts, però entre el cansament i la mala meteo que donaven, vam decidir fer una mica d'esportiva pel matí. A migdia la Mireia i jo vam anar a dinar poray i després a veure el Midi des del Coll de Portalet ja que no l'havia vist mai, mentre aquell parell anaven a veure un altre sector. 

El Midi des del Portalet.

A la tarda va caure la del pulpo, així que entre birra i birra vàrem tenir temps de triar una via que ens agradés a tots. Com que diumenge ja tornàvem, vam escollir Peña Predicadera. El Litri volia tatxar la via "Jabalí errante", però jo ja l'havia fet fa uns anys amb el David. Així que farien cordada ell i la Mireia, i en Fonts i jo aniríem a la via "Psicoteràpia". Com que van molt juntes podia controlar al trio patacada, perquè Déu n'hi do la pedrada que porten a sobre!

Croki-paint xirlat d'algun blog que no recordo quin era.

L'aproximació i el descens estan ultra-ben explicats a l'enllaç que us he penjat abans, per tant només us comento quatre coses de la via i us penjo unes fotos i a corre que tinc feina.

La via està excel·lentment equipada amb parabolts de 10mm. i de 12mm., amb roca saníssima i molt compacte. El primer llarg no té història, rampeta facileta i llarga. El segon es posa una mica més tiesu amb un pas tonto al sostret. La 2a reunió és comuna amb la R3 de la via "Jabalí errante". El tercer llarg fa una diagonal suau d'esquerres molt guapa creuant petites xemeneies i amb pasets fins per enllaçar-les. I el darrer llarg és comú.

Un cop al cim ens tornem a ajuntar tots quatre i tirem avall a fer un bon dinar de germanor i cap al poble.

Comencem.

L2.

Pas del sostret al L2.

Vistes del L3.

L4.

Esperant al Litri i a la Mireia.

Per fi han arribat.

Cap a casa que queden 4h. de cotxe!



Johnny's bridge 2021 (2)

 L'endemà ens vàrem posar en marxa ben d'hora ja que volíem fer alguna via a l'Agulla de Bachimaña i teníem 2 hores d'aproximació i havíem d'estar al càmping a mitja tarda per rebre a la Mireia i en Fonts, que venien a pasar el finde amb nosaltres.

 Així que a trenc d'alba ja estàvem dins del cotxe en direcció Panticosa. Fem un mos al regugi i cap amunt! Déu n'hi do quin pateo! Després de dues hores arribem al peu de l'agulla i ja hi ha una cordada al "Espolon Edu", que és la via que volia fer el Litri, però jo preferia la via "De los guardas", així que acabo guanyant jo i fem aquesta última per allò de portar algú davant i que et vagi decorant el cascu amb xinilles.

Salt del pi, encara queda molt...

Paret de la Cascada a l'ombra.

Ja entra el Sol...uf

A ple Sol ja!

Ja arribem!!!

 La  via la vaig trobar molt guapa, sobretot els dos últims llargs, apoteòsics! Roca excel·lent excepte el 4t llarg on em d'estar atents a algun bloc que pot tenir aspiracions a sniper! L'equipament el vaig trobar correcte. Les xapes estan suficientment separades per passar un xic de por però sense arribar a pànic. També recordau-vos que són parabolillos de 8mm. amb xapes molt petites, on algun mosquetó una mica totxo no entra, per tant porteu cintes amb moscates lleugers i/o petits.

Quina puta calda!

L1.

Recuperant el L3.

El Litri xanant al L5!

L'aproximació és molt fàcil i llarga, però val la pena. Deixem el cotxe a l’aparcament dels Baños de Panticosa, ara a l'estiu ja es pot considerar gairebé un càmping per furgos i autocaravanes, i seguim el G.R. en direcció als Ibones de Bachimaña, seguint el riu Caldarés fins gairebé al regugi. Abans de creuar el pont, girarem a l'esquerra i primer per camí, i després per rampes d'herba i tarteres, arribarem a peu de via, evident. Nosaltres no ens vàrem perdre, o sigui que no teniu excusa!

Croki-maps de l'aproximació a l'Agulla. 

El descens tampoc té problemes. Anem seguint la cresta en direcció Oest fins a una bretxa on ja es veu el camí ben fitat i marcat que descendeix per la vessant Nord per lleixes i desgrimpades molt fàcils i petites fins a la tartera immensa de peu de paret. Un cop a sota rodegem el cim i tirem avall, o sí heu deixat alguna cosa a peu de via com nosaltres, només us queda flanquejar uns minuts entre pedruscus.

Vistes des del cim.

El Litre crestejant i vestit per l'ocasió.

Anant a buscar la mocha
que tenim a peu de via.

I arribats a aquest punt, que trobeu a faltar? Pues el Croki-paint!!!!

Croki-paint ultra pixelat però s'entén.

P.D.: Vàrem arribar sobrats d'horari al càmping per rebre a aquell parell. Gairebé vam ocupar l'aparcament amb els nostres cotxes!

Jo diria que el Pandilla cabria dins la furgo!