diumenge, 22 de setembre de 2013

Dues primeres a la Dent d'en Rossell

Que tal mainada? Quants dies, no? Es que he trobat feina, mogollon d'hores i curro, i si aixó li sumem la parenta, fer de chacha al pis i l'antipatía que em provoquen els ordinadors, per tant tenia poques ganes i temps d'escriure.
Va, som-hi, avui una de la comarca, més concretament a la Dent d'en Rossell.
Aquesta paret no és res de l'altre mon, però ens permet passar un bon dia d'escalada, i a més, ha començat a ser força popular des de la publicació de la guia d'escalada del Ripollès i l'obertura de la via "El somni d'en Rossell", que tot hi que és força nova, es repeteix molt, i també des de que no passa el cremallera per sota, i l'antiga via és ara un comode camí o peu de via per algun itinerari.
Doncs resumint, hem obert dues vies més, des de sota, i posteriorment les hem equipat per poder repetirles amb 15 cintes.
La primera és "La història inacabable", que com el nom indica s'ens va allargar força.... Però al final es va acabar i va quedar una via de 230m, amb un grau de 6b+ però 5º/5+ obligat. Està orientada al NE, per tant li toca poc el sol, i reté l'humitat uns quants dies si plou. Ideal pels calurosos dies d'estiu.
Per arribar-hi em de passar el tunel del Fenach, i pujar per uns graons que veurem a la nostra dreta, el mateix accés que la "SAM-UEV", en lloc de pujar per la feixa, anirem cap a la dreta, com si anessim a la "Ribetans", per sobre la xarxa de protecció, i anirem a cerca l'anclatge de la xarxa fent una grimpadeta, direcció a un evident diedre amb xapes, evident.


En Patu recuperant el llarg.

L'Aleix obrint a la part de dalt de la "Història inacabable"

L'Aleix durant l'obertura de la "Història inacabable"

La segona és la "Kuru", en record d'un company que ens ha deixat.... Aquesta via està entre la "Rapa-nui" i la "Laia", super evident, parabolts visibles.
Aqui vam tenir uns quants dubtes, ja que al no saber per on anava la "Rapa-nui", hi ha algun tram que van molt juntes, es creuen o són comunes. A partir de L3 es separen molt, però es tornen a trobar a l'inici del L6 i no es tornen a trobar més. Per tant hem posat alguna xapa en els trams que són comuns, però creiem que són pocs metres en tanta paret, i que no s'altera molt l'ètica de la "Rapa-nui", ja que trams comuns només hi ha al final del L2, l'inici del L3 i del L6. abans de petar res, ens ho dieu i desmuntem aquests trams. Al final però queda una via de 330m, amb un grau obligat de 5ºº/5+ i 6c en lliure, i un pas al L4 que no ens ha sortit, però es fa bé amb un A0. També preparada per fer amb 15 cintes, i camara de fotos, ja que la travessa del L6 és espectacular.
Bé, esperem els vostres comentaris, i recordeu que són vies noves, i que cal parar atenció a les pedres, i que trobarem algun tram amb força molsa, i que el grau és una cosa molt relativa.....

Jo al L5 durant la primera repetició de la "Kuru".

Jo a la travessa del L6, prohibit no disfrutar!!!!


Dues fotos meves obrint el L10. Un bon 6a+.

En Patu recuperant el L10 durant la 1a ascenció
En Patu obrint el 8è llarg amb peus de plom, la roca no és del tot bona.

En Patu preparant-se per recuperar el 6è llarg

Equipant el L5, un diedre profanat amb parabolts de 10mm.....


Aquí teniu les ressenyes de les dues primeres de vies de la colla a la Dent de'n Rossell.
Esperem que us agradin 

1 creu roja
2 nanuuuuuu
3 rapa-nui
4 kuru
5 laia
6 feixa i sam-uev
7 entrada directa a la sam-uev
14 comentaris:

Joan B ha dit...

Gràcies per equipar vies !!
A on podem trobar les ressenyes ???
Salut i a escalar

Raquel ha dit...

Merci per l'obertura!
On podem trobar ressenyes?
Gràcies! ;-)

Anònim ha dit...

Patu et pelaré!

salut bandarra!A.Chuek

Anònim ha dit...

Com que no passa el carrilet per sota? l'han soterrat? puja per Fontalba?

Fa uns 4 anys que no vinc per aquestes contrades, pero no en tenia ni idea d'aixo del carrilet.

Gracies per la feinada, anirem a fer-les.

Salut

Joan Buxó

Sergi Martínez ha dit...

Bones Buxó! El cremallera ja no passa per sota fa uns anys....han fet un tunel paral.lel al vell, mes llarg per evitar la Dent. Sembla que vagis pel metro. Ara ha quedat un peu de via de "luju"!

Anònim ha dit...

Gràcies!!

Per cert pero on recomanes l'aprox deixant el cotxe al revolt abans d'arribar a Fontalba o be per abaix?
Segons la guia les vies que començen a la via del carrilet, la aproximació des de Fontalba no es vàlida, que hi dius?

Gràcies

Joan Buxó

Sergi Martínez ha dit...

Bones!
El millor es deixar el cotxe passada la 1a curva de ferradura de la pista de fontalba, on el cami de nuria la creua. Hi ha un aparcament bo, per un grapat de cotxes. I a partir d'aqui segueixes el cami de nuria i roc del dui, hi ha cartells.
Uns 40 minuts "na fent"....
Pel que m'han dit; la kuru l'han feta mes de 15 cordades....espavileu o la trobareu sobada!!!!!!
Salutacions

Anònim ha dit...

Moltes gràcies!!!

A veure si demà el temps ens ho permet.

Salut


Joan Buxó

Anònim ha dit...

Fa uns dies vam fer la Kuru, i a la reunió numero 8 de la ressenya, just al costat dels dos parabols, hi ha un bloc enorme a punt de caure, es molt perillós!!!!!

No el vam tirar per que podia arribar al camí i no sabíem si algú estava passant.

DEEP Catalunya ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hola bones. Recentment hem repetit la via Kuru a la Dent. El traçat és molt encertat i em va agradar molt. A nivell constructiu us informo que vem apurar en lliure els 2 passets d’Ae del L4 que marca la ressenya amb un pas a bloc de dificultat aproximada de 6c/+.
A nivell destructiu no queden justificades de cap manera la col.locació de xapes en els trams comuns amb “Rapa Nui. Però no em sembla raonables els arguments que doneu per justificar aquest fet. M’imagino que realment el problema és que no heu repetit la “Rapa Nui” però és evident que s’altera molt el seu compromís. Potser si que són pocs metres però tampoc és un argument de pes. Per mi, sota la meva humil opinió, hauríeu d’haver respectat la via original i no col.locar expansions on no n’hi havia. És evident que la “kuru” en pocs anys acumula moltes més repeticions que la “Rapa Nui” però s’han de respectar les regles del joc i les obertures prèvies.

Robert Guilera (coaperturitsa Rapa Nui)

Sergi Martínez ha dit...

Bones Robert!
Crec q tens rao, si vols quedem una tarda perfer una cervessa i em cantes els parabolts q s'haurien de treure, ja que no se per on va exactament la rapanui.

joan ha dit...

Hola!

El diedre evident (tancat per un sostre que es flanqueja per sota) del principi de "La història inacabable" té tota la pinta de ser els 2 primers llargs de la "Ribetans"

Joan

Sergi Martínez ha dit...

Pues estas molt equivocat Joan...la Ribetans està més a la dreta. I ho sé del cert per qué l'he fet tres vegades. Abans de xerrar, assegurem-nos del que diem per que hi ha molt taliban suelto