dilluns, 26 de desembre del 2022

Repesca a Malanyeu

Com que havia quedat pendent una sortida a Malanyeu amb la Twity, quedem un matí per fer una escapada en plan racing, ja que tots dos em d'estar a casa d'hora. Podríem haver fet alguna coseta pel Ripollès i segurament ens hagués emplenat més, però ens va quedar el gusanillu, així que vàrem quedar més aviat del normal i cap al Berguedà que hi falta gent. 

Vista general de la paret des del poble.

La Núria al primer llarg.

 Aparquem a l'entrada del poble i ja hi ha 5 o 6 cotxes. Mentre fem l'aproximació vaig rumiant quina via podem fer. Jo duia en ment la "Francesc Sunyol", però estava convençut de que hi hauria gent. Un cop a peu de paret, veiem que tothom està a les vies de l'esquerra. Estem de sort!

L1.

Diria que per la cara que fa no ho veu clar.

  Així que m'encordo i tiro amunt. Via mega clàssica, que ja comença a tenir algun pas sobadillu. Poca cosa a dir, només un petit apunt. La R1 és molt penjada, ideal sí fem el primer llarg en plan esportiva, però sí voleu fer la via sencera us recomano que feu la reunió amb la primera xapa de la segona tirada, ja que estareu més còmodes. La podeu reforçar amb uns boixos ben valents que hi ha al costat. 

La Twity a la nostra R1.

L2.

 Un cop al cim, rapelem per la mateixa via i com que anàvem bé d'horari, rematem el matí fent les dues vies d'esportiva que hi ha just a l'esquerra del primer llarg. Són la "Virgi" 5+ i la "Lia" 5°, molt guapes, amb roca gairebé excel·lent i un equipament just per passar una miqueta de por en algun passet, però res de fer-se mal, molt recomanables.

Foto artística del L2.

Rapelant la via amb la corda de 65mts.

 Nosaltres vàrem aparcar a l'entrada del poble, al costat del camp de futbol, i seguim en baixada una pista encimentada al principi, marquès grogues i blanques. Un cop passem un parell de cases i un vailet, em d'estar atents a un trencant a l'esquerra que baixa en direcció al rec. Creuarem un pontet i remontarem la falda del cingle seguin les fites per un camí ben fressat fins la paret. Inicials FS pintades a peu de via. 

 Buenu, us penjo un croki-paint amb les vies que vàrem fer, però us he afegit la "Montse Curto", que també és de l'estil, per sí teniu més temps i ganes.

Croki-paint amb les vies que vàrem fer
 i una proposta més.