divendres, 22 de novembre del 2013

Em diuen Nacex.....porto paquets!

El dia 10 vam anar a Montserrat amb l'Adei i en Puig. Dit així, sona bé. Però també venien la Tati i la mestressa. Va estar molt bé, però no és el mateix. Fer activitat amb les parentes és un esport d'alt risc!!! I d'alta tensió!!!!
El sector triat va ser La Codolosa, pel que m'han dit personatges montserratins importants, és un pla B, però veient com anaven els trets va ser el pla A.....
La Tati no anava a escalar des d'abans de quedar embarassada, uns dos anys, però a mi plim, jo tenia pensat anar amb la meva nena, que funciona prou bé.
Però quan vam arribar al sector, l'Adei i en Puig s'en van anar a fer la via de "Les cabres", que per cert pinta bé, i em va deixar el tomàquet a mí. Dues noies i sense reverso....
Com que aquell parell tampoc són de fiar, ens vam posar a la via del costat, "Alimera", i així podia controlar els 4 paquets, Dèu n'hi dó quin fregao!!!
La via de "Les cabres" té dos primers llargs que es veuen macos i ben equipats, el tercer, pel que vaig veure, no mata.
La via "Alimera" diuen que està equipada, però ja us dic jo que ho està, però a l'estil clàssic, vaja excursions de xapa a xapa.
A la Tati li va costar molt el 1r llarg, i veient que el segon és més dret, em vaig escaquejar per la via de l'esquerra, que sembla que estigui re-equipada, però només vaig trobar una assegurança. Com que no veia res més, vaig tornar a la via, i quan vaig arribar al desplomet del final, el vaig esquivar per la dreta, on hi ha un espit de 8mm sense xapa però amb cargol, per tant, si repetiu aquesta variant us recomano que porteu una xapa. Al final vaig posar tres cintes al segon llarg, fàcil però.....
La baixada va ser una història, ningú volia rapelar, i per tant vam flanquejar per anar a buscar el camí de baixada, i va resultar que no n'hi ha fins passat "L'esperó de la salut"....m'estalvio els comentaris i els renecs de la Tati....en el fons és una campiona, però la Mireia més, que no va dir ni piu.
Com que era d'hora, les nenes em van fer el favor de marxar,. Sona malament però és així, i vam fer una via més amb l'Adei i en Puig.
La via escollida? La "Indignats", totalment recomenable, molt i molt guapa. Vaig empalmar els dos primers llargs perqué no volia que m'els fotessin aquell parell.
El primer llarg em va agradar molt, però el segon em va encantar, guapíssim.
El tercer....wenu, fer metres, la roca no és dolenta però t'ho has de mirar.
Vam baixar i voliem fer-ne una altra, ja que ens va agradar molt aquesta via, però vam recapacitar i vam decidir que era hora de baixar cap al  poble, que també era diumenge per les noies.
Si algú sap quina via és la de l'esquerra d' "Alimera", li estaria agrait que m'informés. Gràcies.

La tati, de blau, i la Mireia, de vermell, arribant a R1 d' "Alimera"

 Les noies arribant a R2 d' "Alimera" 

La Tati ja arriba!!!!

 Les vies que vam fer, amb les variants que vaig fer. Croquis d'en J.B. i tunejat.

Croquis que no fa justícia a la via, ho sento....


Veo, veo.... Que vés? Una vieta. Y que vieta és?

Jejejeje....
No us diré on és aixó, tot i que molts ho endevinareu ràpidament.
És una via nova, la vam obrir des de sota en dos dies, amb vivac inclós.
Han sortit 8 tirades, que deuen rondar el 6a/b.
Com que tampoc va quedar un viote, em decidit que si el netegem i l'equipem pot guanyar bastant.
De moment em equipat els dos primers llargs, la resta, la primavera que ve....oooooohhhhh.
Reserveu un lloc a l'agenda per l'any vinent!!!!


 Inici del 4t llarg, una placa molt guapa, més fàcil del que sembla.

Acabant la placa del 4t llarg, abans del desplomet....QUE?!?!?!?!

No és tant....collons. petit desplom després de la placa.

Encarant la fissura del final del 4t llarg, el millor de la via.
només vam fer fotos en aquesta tirada...ho sento.....

Bon dia dropu!!!!!! Espavila que encara no em acabat!!!!!

Mr. Amadablam em treu a passejar

Ja fa dies, més aviat mesos, l'Esteve de Vic, un guia de muntanya i de barrancs de la plana, es va deixar enganyar per anar a Montserrat.....jejeje ho he tornat a aconseguir!!!! Cap a Montse!!!!!
Aquesta vegada vam triar una combinació de vies que vaig veure en alguns blogs: pujar el Montgrós després d'haver ascendit La Cajoleta,, amb tan sols 10 min. de canvi de paret.
Una combinació guapa, llàstima del dia que vam tenir.....vent i fred....com sempre! Hay que joderse! Mecagonlalechequemamé!!!!!!
Wenu, total, vam pujar al cim de la Cajoleta per la via "Esquivabolas". Personalment no em va agradar molt, el 1r llarg no té res, el 2n està bé i el 3r, no sé si era pel fred o per qué soc un matat (jo crec que és la segona causa....) no el vaig disfrutar gens. Comença amb una travessa maca, però després tira recte i no li vaig trobar...no vaig fer cap A0 però no va ser per ganes!!!
Vam caminar 10 min. fins a peu de via de "Tot el que vola a la cassola", però feia mooooooolt vent i vam desistir.
Quan estavem a punt d'anar al bar a fer un bon grapat de mitjanes, ens vam decidir a intentar la "Juan Bala", si acabavem bé, i sinó......també.
Aquesta via em va agradar bastant més que la primera, però no anava gens fi, vaig tardar mitja vida a fer el segon llarg, que el pinten de 5º, però "no
te caigas".....la xapa no està lluny si tens els ous pelats d'arrosegar-los per aquest massis, però per mi sí.


Finalment vam arribar al cim del Montgrós, que no l'havia fet mai escalant, i cap avall, que queda un bon tros fins al bareto

  
Croquis casolà de l'aproximació i del descens

Croquis de "Esquivabolas" i canvi fins al Montgrós

Croquis de "Juan Bala"
El segon llarg de "Esquivabolas"

Inici del 3r llarg de "Esquivabolas", travessa maca, però després....


Arribant a R1 de "Juan Bala", molt maco....jo també...jeje


El 2n llarg, molt guapo però vaig passar una mica de guinye.

Arribant a R3, ja ensumem el cim!!!!!