dijous, 7 de febrer del 2013

Rentat de cara a la Y de Cal Barricó

Després d'uns quants mesos de "paron" al blog intentarem rependre les nostres cafrenades i canguelis per aquestes terres i més enllà!
Doncs som-hi canalla!
Ara mateix tinc un desordre mental de vies, graus, metres, llocs, xapes... de por! Però per començar a exprèmer la poca matèria gris que em queda degut a anys d'excesos i festes, que tal una piada d'una via nova? Je! Sabia que us agradaria...
Fa uns dos o tres anys, en Litri, l'Iturri i jo vam obrir una via des de sota a la paret de la Y a Cal Barricó. un cop oberta allà va quedar... Amb una corda estàtica podrint-se, pitons mal posats, mogollón d'herba i matolls i tonelades de terenyines a les poques xapes que vam possar, ja que amb aquest panorama no hi havia ni Cristu que l'ha repetís.
Finalment em vaig decidir a fer-li un lifting... Uns quants dies de neteja, sobretot a la part de baix i en el camí, probar-la, marcar-la i foradar-la per possar-hi parabolts de 10mm...
Al final a quedat una bona via, pel meu gust, amb un primer llarg que pot ser 7a, per mi és 6a/Ae, amb unes 15 xapes i uns 35m.
I un segon llarg que pot ser 6b, molt finet i continuat, amb 13 xapes en uns 25m.
Com que una via de dos llargs no ens emplenarà el dia, la podem combinar amb alguna/es de les vies veïnes, que també els hi he arranjat el camí fins a peu de paret.
Per arribar-hi:
Aparcar el carro al km. 126 de la N-260, ja veurem el pont vell, estacionar sense obstaculitzar el pas.
Seguirem  a peu  direcció S per una pista,  saltarem  una cadena, creuarem una antiga cantera i seguirem  per la pista en pujada.
Als 15 minuts trobarem una segona cadena. Abandonem la pista per seguir el vailet ( cable elèctric) de la nostra dreta.
En menys de 10 minuts i d'una bona pujada trobarem una tartera amb fites, més tard amb marques vermelles, nosaltres tirarem cap a la dreta, si anem cap a l'esquerra anirem a petar a la casa de Cal Barricó.
Seguirem per la tartera uns metres, la qual ens duu a un camí planer que el seguirem fins a trobar una gran fita.
En aquest punt girem a l'esquerra, direcció a la paret seguint les fites i saltant de bloc en bloc, arribarem a una altra tartera a escassos metres de les vies. A partir d'aqui, dependrà de la via escollida, i en un o dos minuts arribarem a la ruta que voliem fer.
Uns 35 minuts en total.


Molen les fletxes, eh? jajaja