dimecres, 21 de gener del 2015

Involució

Dioooooos!!!!!!
20 anys i 15 kg separen aquestes fotos.....
Aquest any és el 20é aniversari de la meva nena....la Y!
Aquell 1995 amb en Guillermo J. vam començar a obrir la via "Jabares" a la Paret de la Y a Cal Barricó....un cúmul de desproposits va fer que l'acabés el 2000 amb en Jaume Vilalta.
Podeu riure....us entenc....però no massa, eh!

En Guillermo i jo a la R1 de la "Jabares"....vaja pintes!

Joder!! Com em perdut!! Diossssss!! Vaya telica!!!
La nena va creixent...pels costats, igual que jo!!!

divendres, 16 de gener del 2015

Fiascu al Balinyó

"L'hermità del Balinyó"
Que us puc dir d'aquesta via? Doncs la veritat, res de bo...
No em va agradar gens....no us la recomano...potser hi haurà algu a qui li agradi, però tant a mi com a en Carre ens va semblar una jabalinada.
Vam fer els quatre primers llargs i el rapel per arribar a peu del "mur" del cinqué....un cop aqui li vaig proposar al company per marxar a Perles a fer un parell de vies, que seguint la canal on desemboca el rapel segur que arribem a peu de via caminant...ell va acceptar de bon grat però quan duiem mitja canal ens vam trobar que quedava tallada...vam fer un altre rapel de 35m, amb la corda de 70m vam arribar super just!!!
Al final estavem tant decepcionats que vam anar a ofegar les penes en alcohol, res que una bona rajada de birres no ho arregli.
No em digno ni a fer el croquis i tampoc vam fer cap foto...però us penjo aquesta recepta de macarrons amb camagrocs que és més interessant que aquesta via....crec jo.









INGREDIENTS:

1/2 porro

1/2 ceba o una ceba molt petita

150 grs de camagrocs

175 grs de macarrons

1 bric de crema de llet

formatge parmesà

sàlvia


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi posem els macarrons i els deixem bullint el temps que indiqui l'envàs.

Els camagrocs no necessiten netejar-se, venen molt nets, ja sigui del bosc directament o de la botiga. Només els heu de tallar el peu que és on tenen la terra.

Agafeu el porro i li traiem la pell de fora. Li fem un tall des del final fins al mig, per tal que hi puguem passar un raig d'aigua per netejar bé les fulles que de vegades els queda terra entremig. Només aprofitarem la part blanca i de color verd clar, les fulles més verdes són massa dures.

Tallem la ceba pel mig i pelem la que anem a utilitzar.

Ratllem la ceba i el mig porro.

Posem una paella al foc amb un fons d'oli, només volen que es cobreixi, no fer una piscina. Hi posem el porro i la ceba ratllat i ho deixem a foc mig que es vagi fent. Volem que s'estovi, no que es fregeixi molt. Ho amanim amb la sàlvia i una mica de sal.

Quan ho veieu tou hi posem els camagrocs i els hi donem unes voltes. Treuen una mica de suc i se'l tornen a beure. En aquest moment ja hi podem posar la crema de llet.

Si ja teniu els macarrons fets els poseu ben escorreguts a dins de la paella, si hi caben, sinó ho haureu de canviar a una cassola més gran.

Si encara els falta temps als macarrons apagueu el foc de la paella per esperar els macarrons.

Doneu un parell de voltes amb els macarrons dins la salsa, que es barregi tot bé i apagueu el foc.

Servieu-los de seguida amb formatge ratllat per sobre



dimecres, 14 de gener del 2015

Arrossegant un altre petate....

L'altre dia, no fa gaire, vaig quedar amb dos ex-companys del currele per anar a fer un gorret a Montserrat, pocs mals de cap i després fer un bon menú a Can Bartomeu a Monistrol.
Doncs no va sortir com vam planejar ni de conya...
En Mikel li va tocar anar de rebaixes amb la dona...uffff! Pobre sagal!
I en Xevi i jo vam decidir anar a la Miranda del Princep a fer la "Makita plateá", i no sé ben bé com, però vam acabar a la Miranda de Can Jorba...
Un cop allà, no sabiem quina via fer, al final em vaig calçar els gats i vaig tirar amunt...a mitja via, vam deduir que era la "Sol solet", megaclàssica amb raó: roca boníssima, equipament bo i generós, poc pateo i ....Sol!
La via em va agradar moooolt, llàstima que estigui matat per que el desplom de dalt es veu molt guapo...però que hi farem....i a més, a Can Bartomeu feien vacances...
Vam pujar la via enllaçant els L2 i L3, i L4 amb L5 amb la corda de 70mts, que ens va donar per baixar en 4 rapels, l'últim molt i molt just, però arriba.
De segur que hi torno! Però la pròxima vegada fins el cim de l'agulla de Can Jorba!!!
Com que no vam fer ni una trista foto, us penjo aquestes fotos d'unes titis que estan molt bones...i com no...la típica ressenya feta amb el paint!!!!




dilluns, 12 de gener del 2015

Un d'aquells dies que tenen...

Bones canalla!
Vaig molt endarrerit amb els posts ultimament... però és que em carda molta mandra remenar l'ordinador.
Wenu, a lo que anàvem.
Fa unes setmanes vam anar al sector CAM Nou Barris amb la ideia de fer la via "D'en Pitus", però quan vam arribar, vam veure que hi havia una cordada....canvi de plans, i ara que fem? Ullada ràpida a la guia, i cap a la "Mal pas"
Vaig pensar que podriem fer aquesta via i la "Somni de primavera", però res més lluny de la realitat....les coses es van anar embolicant no sé ni com ni el perqué i a mitja tarda enfilavem el camí de tornada cap al cotxe...suposo que era un "d'aquells dies que tenen les dones" i no vam tenir temps per més....que hi farem.
Tot hi així trobo que és una via molt maca i recomenable, per molt que diguin....
Els quatre llargs estan molt bé, sobren les pintades per indicar l'itinerari, però la resta és maco, sobretot el quart llarg.
Bé, aquí us deixo un croquis made in paint i unes fotikis.

Croqui-paint

La Mireia començant el 3r llarg
Una cordada fent la via del costat, "Somni de primavera"
La jefa superant el primer mur de 5+ del L3